HTML

mozi gyermekei

Friss topikok

Címkék

Az abortusz tilalma mint nem keresztény terror- válasz Tóta W. Árpádnak

2016.04.06. 01:44 komediasz

Reakció egy nagyon rossz cikkre. Az abortusz tilalom nem keresztény kérdés, az egyház módszerei nem hasonlítanak az iszlám államéra, az abortusz kérdése nem egyértelmű.

  1. Az abortusz ellenzése nem keresztény alapokon nyugszik, hanem az élet védelemből. A keresztény egyházak csak mellé álltak, de a bibliában sehol nincs benne, hogy az abortusz bűn (főleg, hogy nem is ismerték akkor még). 

  2. Ebből kifolyóan a cikk írója által „képzelt barátnak” nevezett Isten se súgja senkinek se a fülébe, hanem racionálisan gondolkodó emberek vitatják avagy támogatják az abortusz szükségességét. A kérdés itt, hogy mikortól kezdődik az emberi lét, ha fogantatástól akkor az abortusz gyilkosság, ha a születéstől akkor nem.

  3. Ez ugyanúgy szadizmus, mint az Iszlám Állam praktikái” azért én nem szoktam a hátam mögé nézni, hogy nincs-e ott egy gyilkos pap, hogy felrobbantson, megkéseljen vagy bebörtönözzön csak mert nem vagyok abortusz ellenes.

  4. A szerző hoz pár példát is, hogy milyen elborzasztó az abortusz tilalom. Például ha a magzat súlyosan beteg, akkor hadd lehessen már likvidálni, különben csak szenvedést okoz. Ezzel a mentalitással megkérdőjelezzük, a kor egyik legokosabb emberének, Stephen Hawkingnek a létjogosultságát. Szintén felmerül a nemi erőszakból születendő gyerek mint példa. Ha a fogantatástól életnek számítjuk a létezést, akkor valakit halálra ítélünk mert az apja egy seggfej volt. Tesszük ezt egy olyan társadalomba ahol a brüsszeli merényletek kiagyalóját nem végzik ki. Ha a csecsemő vérfertőzött, szintén mehet a gyilok(?), csak ezzel az a baj, hogy ezzel az összes vérfertőzött ember létezéséhez való jogát vonjuk kétségbe. Ők (is) mehetnek temetőbe? Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy igenis van az abortusz ellenességnek kézzel fogható logikája, amit nem „Isten súg az ágy alól” hanem következetes és mindenképp elgondolkodtató érvelés.

  5. Felmerül mint érv, hogy a nő teste az ő döntése. Túl azon, hogy ez gyilkosság vagy nem, felmerül az egyenlőség kérdése. Azért az összehozó „bulihoz” is két ember kellett, jó lenne ha a buli után is két ember döntene mi legyen az ott kapott ajándékkal/átokkal.

  6. A cikk legszemetebb húzása, hogy az egyházat összemossa az iszlám terrorral. Egy racionális vitát, a több száz halottal. És mind a kettőre azt írja, hogy hülyeség. Az abortusz tilalmát talán lehet hülyeségnek nevezni, de felrobbantani több száz embert nem hülyeség hanem gonoszság.

    Nem Lengyelország 40 millió embere hülyült meg, ők csak a dolog gyakorlati "haszna" mellett az erkölcsit is nézték. Tették ezt helyesen vagy helytelenül. De ez egy mitugrásznak, aki pénzért Istennek is nekimegy, ez úgyis felfoghatatlan.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigyermekei.blog.hu/api/trackback/id/tr598569650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása