HTML

mozi gyermekei

Friss topikok

Címkék

Választás 2014

2013.10.10. 13:21 komediasz

Baloldal bukása

A választások előtt fél évvel már kijelenthető, hogy a baloldal meg fog bukni. Nem csak egy párt, hanem az összes. Nem azért fog megbukni mert a fidesz annyira jól kormányoz, hanem egész egyszerűen olyan rosszul kampányolnak, hogy az már hihetetlen.

Vegyük először az MSZP-t. Mesterházy javára kell írni, összekalapálta a pártot. A 2010-es választás után, talpra álltak és a legerősebb ellenzéki posztra jó eséllyel pályáznak.  Valószínűleg még mindig a leggazdagabb párt, hisz a volt állampárt vagyona nem tűnik csak úgy el, a sok pénz meg nagy kampányt tud magával hozni. Egyértelműen balról a fidesz legerősebb kihívói lesznek.  Oké, de akkor mért nem tarthatjuk őket esélyesnek?

Amiért véleményem szerint a hatalom árnyékában fognak maradni, az hogy sorban hozzák a rossz döntéseket. Az együtt 2014-el való szövetség kötés fájóan döcögött, de még lenyelhető, de mért kell a DK-t is belevonni? Mesterházy folyamatosan hangoztatja, hogy ez nem az az MSZP ami Gyurcsány alatt volt, de akkor mért nem hagyja elveszni a kemény 3%-ot jelentő kispártot? Ráadásul Gyurcsány simán elnyeli a színpadon akármelyik MSZP-st.  Mesterházynak ráadásul nincs meg az a karizmája, amivel meg tudná szerezni a szavazatok  legnagyobb részét. A kampány gépezetük se jó. Arra építenek mit csinált a fidesz rosszul, de nincs mögötte alternatíva. Hiába hozott a kormány olyan döntéseket ami nagyon felháborító, mégis arról hallok, hogy egy polgármester kokainozott vagy macskát akart enni. Ettől még nem fogok rájuk szavazni, vagy a fidesz ellen. Egyszerűen ha tényleg ennyi lenne a legnagyobb baj az országban, hogy pár képviselő nem tud viselkedni akkor boldog lennék. De még a vádjaik is homályosak. A kokainos fényképen nem látszik rendesen ki az, a macskás ügyet meg nehéz komolyan venni.  Szerintem az MSZP valahol 13-18% közt lesz.

Az együtt 2014 berobbant. Aztán ki is fújt. Magyarországon eleve nehéz új pártnak lenni, eddigi öt választáson (90-est nem számoljuk, mert az még másmilyen választás volt) mindössze két új pártnak sikerült bejutnia, az LMP-nek meg a Jobbiknak. Az LMP esik is ki…Bajnai eleve az ország felének nem szimpatikus,  bár szakértőként hirdeti magát, de igazából nemzetközi tanulmányokat végzett, ami a gazdaságon nem segít és nem hinném, hogy Orbán a jogi diplomájával kevésbé lenne „szakértő”. 

Nem hiszem, hogy bármelyik párt gyűlésén jól mutatna ha káromkodva döntenék le a másik szobrát, majd lefejeznék és körbe hurcolnak a városba. Kicsit átlépték a határvonalat, bár később elhatárolódtak, ez már nem sokat ér. Nagyon ügyesen felháborodnak ők is, ha egy nőnek valaki azt mondja, hogy ön szép de nem okos, de ennél több kell a kormányzáshoz. Szerintem ez amúgy is hülyeség, hogy rámennek a szavakra, mert például az angol parlamentbe sokkal durvább dolgok elhangzanak. (Churchill például egyszer azt mondta egy nőnek vita közben,hogy „lehet hogy én részeg vagyok, de az holnapra elmúlik, ön viszont ronda és az nem múlik el.”)

Az együtt 2014 mely annyira különálló, hogy egy volt MSZP-s vezeti, az MSZP-vel állt össze és még egy MSZP-ből kiszakadt pártot is bevettek. Ehhez jön még a botcsinálta kampány Bajnai gyenge kezűsége. Max 10%-ot kapnak.

Jön személyes kedvencem a DK.  Nyomják ezerrel a hülyeségüket, mindenbe kötekednek. Kedvencem, hogy mikor Szepesi Niki könyve megjelent, Vadai volt az első ki felszólalásában követelte, hogy a kormány csináljon valamit. Az még hagyján, hogy egy bulvár könyv után megvádolunk egy olyan úszó edző csapatot, akik valószínűleg több olimpiai érmet hoztak az országnak, mint ameddig Vadai el tud számolni, de ez még hagyján. De könyörgöm ha őt zavarja mit írnak egy szenzáció hajhász könyvben, menjen be a rendőrségre és tegyen feljelentést. Mi értelme van erről a parlamentbe pofázni, ők rendőrök vagy mi? A Dk egyszerűen idióták gyülekezete, akiket lehet, hogy Gyurcsány víz felett tart, de szerintem 3%-nál nem érnek el többet a „kurva országozással”.

Az utolsó baloldali párt akinek esélye van bejutni a parlamentbe, az az LMP. Ők lehetnének a legelőnyösebb pozícióba, de a szétszakadás szemmel láthatóan tönkre tette a pártot. Pedig szerintem ha azzal hirdetnék magukat, hogy ők az egyetlen baloldali párt amelyik semmi köze az MSZP-hez, akkor a baloldalról sok szavazót megfoghatna. De nem hiszem, hogy lesz erejük végig vinni egy jó kampányt. Ha nem szedik össze magukat 3-4%..

A baloldali pártok kampánya, leginkább arra épít mit csinál a fidesz rosszul. Valós alternatívát nem nyújtanak, csak vádaskodást és gyűlölet kampányt.  Ezzel szerintem nem lesz kormányváltás.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigyermekei.blog.hu/api/trackback/id/tr405561880

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.10. 14:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása